У Беларусі будзе створана Нацыянальная сістэма беспапяровага гандлю

08.08.2016
Нацыянальная сістэма беспапяровага гандлю будзе створана ў Беларусі, паведамілі ў Дэпартаменце знешнеэканамічнай дзейнасці Міністэрства замежных спраў.
      Гэта прадугледжана Нацыянальнай праграмай падтрымкі і развіцця экспарту на 2016-2020 гады.
      Фарміраванне такой сістэмы дазволіць спрасціць адміністрацыйныя працэдуры для ўдзельнікаў знешнеэканамічнай дзейнасці. "У ходзе выканання праграмы будзе арганізавана праца па пашырэнні сферы ўжывання электроннага гандлю, стварэнню электронных складоў, правядзенню электронных аўкцыёнаў у арганізацыях розных формаў уласнасці, прадастаўленню магчымасці афармлення пакупкі тавараў у рэжыме онлайн", - распавялі ў дэпартаменце. Плануецца таксама ўкараненне электроннай сістэмы кантролю за перамяшчэннем прадукцыі арганізацый-экспарцёраў.
      Прыярытэтнае значэнне для актывізацыі экспартнай дзейнасці мае развіццё малога і сярэдняга бізнесу, падкрэслілі ў МЗС. "Плануецца пашырэнне наменклатуры тавараў, што рэалізуюцца праз тавараправодную сетку беларускіх экспарцёраў, за кошт прадукцыі суб'ектаў малога і сярэдняга прадпрымальніцтва, - распавялі ў міністэрстве. - Таксама будзе прапрацавана пытанне аб уключэнні ў рэгіянальныя праграмы дзяржаўнай падтрымкі малога і сярэдняга бізнесу мерапрыемстваў, накіраваных на стымуляванне вытворчасці і рэалізацыю экспартаарыентаваных тавараў і паслуг ".
      Сетка інкубатараў малога бізнесу плануецца аптымізаваць для стварэння інавацыйных экспартаарыентаваных вытворчасцей і выпуску канкурэнтаздольных тавараў і паслуг на замежных рынках.

Паводле інфармацыі БЕЛТА